Publikavimo data: 2024-04-09
Žiediniai kopūstai ir brokoliai orkaitėje
Orkaitėje kepti brokoliai ir žiediniai kopūstai - tai skonio klasika ir didžiulė nauda. Visų kopūstų karalienė - brokoliai - turi neįtikėtinai daug organizmui reikalingų vitaminų ir mikroelementų. Jo pliusas tas, kad jis teigiamai veikia kovą su viršsvoriu. Savo ruožtu žiediniai kopūstai pasižymi priešuždegiminėmis ir antikancerogeninėmis savybėmis, o tai ne mažiau svarbu bendrai sveikatai. Štai kodėl žiedinių kopūstų ir brokolių receptas orkaitėje turėtų būti kiekvienos šeimininkės kulinarijos knygoje.
Žingsnis 1
Išvirkite daržoves. Puode užvirinkite vandenį. Pagal skonį pagardinkite druska. Į verdantį vandenį sudėkite brokolius ir žiedinius kopūstus. Virkite 4-5 minutes ant vidutinės ugnies. Daržovių mišinį sudėkite į sietelį, kad nutekėtų visas skystis.
Žingsnis 2
Paruoškite filė. Vištienos filė dėl jos švelnios tekstūros galima ruošti iš anksto. Paprasčiausiai supjaustykite krūtinėlę kuo mažesniais gabalėliais, kad orkaitėje ji greičiau iškeptų, tačiau gabalėliai turi būti nedidelių kubelių formos ir priminti maltą mėsą.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Kol nuo daržovių nubėgs vandens perteklius, dubenyje sumaišykite pieną ir kiaušinius. Pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais.
Žingsnis 4
Į formą sudėkite daržoves ir filė. Į stiklinį kepimo indą, išklotą pergamentu, išdėliokite vištienos filė, po to - daržoves, kaitaliodami spalvas, kad forma atrodytų estetiškai. Kad patiekalas būtų gražus ir apetitiškas, dėkite jas susuktąja puse į viršų. Dėl daržovių išsiskyrusių sulčių krūtinėlė bus labai minkšta.
Žingsnis 5
Paruoškite apkepą. Užpilkite kopūstus pieno ir kiaušinių mišiniu. Siųskite daržoves ir vištieną į 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Kategorijos