Publikavimo data: 2024-02-04
Žiediniai kopūstai orkaitėje receptas
Jei esate geros mitybos šalininkas ir kartu mėgstate skanius ir neįprastus patiekalus, šis receptas kaip tik jums. Apie žiedinių kopūstų naudingumą galima parašyti ištisus straipsnius, tačiau mes apsiribosime paprastu receptu. Jei vieną kartą pagaminsite šį patiekalą, jis visiems laikams užims vietą jūsų kulinarinėje knygoje. Salotose yra citrinos sulčių, kmynų, kalendros ir česnakų, dėl kurių žiediniai kopūstai taps neįtikėtinai apetitiški.
Žingsnis 1
Gerai nuplaukite žiedinius kopūstus, išspauskite citrinos sultis ir įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Išspauskite česnaką per presą ir nedideliame dubenėlyje sumaišykite su alyvuogių aliejumi, kmynais, druska ir pipirais. Naudodami kepimo šepetėlį, mišiniu aptepkite visas kopūstų puses ir apvoliokite juos miltuose. Kepkite žiedinį kopūstą 40-50 min. Jei kepant žiedinis kopūstas per daug paruduoja, uždenkite jį folija.
Žingsnis 3
Sumaišykite pusės citrinos sultis su alyvuogių aliejumi ir ½ šaukštelio cukraus. Užpilkite ant dar šiltų kopūstų ir supjaustykite juos gabalėliais.
Žingsnis 4
Patiekdami patiekalą pabarstykite smulkintomis kalendromis.
Kategorijos