Publikavimo data: 2024-04-01
Žiediniai kopūstai sūrio padaže
Žiediniai kopūstai su padažu - karštas patiekalas, vertas kasdienės mitybos. Švelni konsistencija ir lengvas sūrio skonis tikrai nepaliks abejingų. Žiedinius kopūstus galima patiekti su garnyrais ir karštais mėsos bei žuvies patiekalais. Žiediniai kopūstai su padažu gaunasi sotūs ir sultingi, jie puikiai gali veikti kaip visavertis patiekalas be priedų. Jis tinka pietums arba užkandžiui.
Žingsnis 1
Padalykite kopūstus į vidutinio dydžio žiedynus. Kopūstus 5-7 minutes pavirkite lengvai pasūdytame vandenyje ir nusausinkite.
Žingsnis 2
Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka. Nedideliame puode ant vidutinės ugnies piene ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 3
Suberkite miltus, druską ir prieskonius, išmaišykite ir virkite, kol padažas taps tirštos konsistencijos. Galiausiai sudėkite tarkuotą sūrį ir palaukite, kol jis išsilydys ir susidarys vientisa masė.
Žingsnis 4
Pergamentą sudėkite į kepimo indą. Ant jo sudėkite kopūstų žiedynus. Ant kopūstų užpilkite padažą. Dėkite indą į iki 200 ℃ įkaitintą orkaitę 10-15 minučių.
Žingsnis 5
Virtus kopūstus padalykite į kvadratėlius ir išdėliokite lėkštėse. Papuoškite trupučiu paprikos arba džiovintų žolelių mišiniu.
Kategorijos