Žiediniai kopūstai sūrio padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Žiediniai kopūstai sūrio padaže

Žiediniai kopūstai su padažu - karštas patiekalas, vertas kasdienės mitybos. Švelni konsistencija ir lengvas sūrio skonis tikrai nepaliks abejingų. Žiedinius kopūstus galima patiekti su garnyrais ir karštais mėsos bei žuvies patiekalais. Žiediniai kopūstai su padažu gaunasi sotūs ir sultingi, jie puikiai gali veikti kaip visavertis patiekalas be priedų. Jis tinka pietums arba užkandžiui.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.2/5 (40 bal.)

Žingsnis 1

Žiediniai kopūstai sūrio padaže Žingsnis 1
Padalykite kopūstus į vidutinio dydžio žiedynus. Kopūstus 5-7 minutes pavirkite lengvai pasūdytame vandenyje ir nusausinkite.

Žingsnis 2

Žiediniai kopūstai sūrio padaže Žingsnis 2
Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka. Nedideliame puode ant vidutinės ugnies piene ištirpinkite sviestą.

Žingsnis 3

Žiediniai kopūstai sūrio padaže Žingsnis 3
Suberkite miltus, druską ir prieskonius, išmaišykite ir virkite, kol padažas taps tirštos konsistencijos. Galiausiai sudėkite tarkuotą sūrį ir palaukite, kol jis išsilydys ir susidarys vientisa masė.

Žingsnis 4

Žiediniai kopūstai sūrio padaže Žingsnis 4
Pergamentą sudėkite į kepimo indą. Ant jo sudėkite kopūstų žiedynus. Ant kopūstų užpilkite padažą. Dėkite indą į iki 200 ℃ įkaitintą orkaitę 10-15 minučių.

Žingsnis 5

Žiediniai kopūstai sūrio padaže Žingsnis 5
Virtus kopūstus padalykite į kvadratėlius ir išdėliokite lėkštėse. Papuoškite trupučiu paprikos arba džiovintų žolelių mišiniu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos