Publikavimo data: 2024-06-15
Žiedinių kopūstų musaka
Moussaka yra tradicinis Viduržemio jūros regiono ir Balkanų virtuvės patiekalas. Kelios šalys šį patiekalą laiko nacionaline vertybe. Pagrindinis gaminimo principas - troškinys, kuriame daržovių sluoksniai persipina su malta mėsa, tačiau receptai įvairiose šalyse skiriasi ir kiekviena šalis turi savo nacionalinį skonį. Pavyzdžiui, naudojamos tradicinės skirtingiems regionams daržovės, malta mėsa - jautiena, aviena arba be jos. Graikijoje populiarus receptas su žiediniais kopūstais.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą ir daržoves kepimui. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną bei morkas. Sudėkite į juos maltą mėsą ir pakepinkite, susmulkindami į nedidelius gabalėlius. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įberkite maltos paprikos. Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Puode užvirinkite pasūdytą vandenį ir 5 min. palaikykite jame žiedinių kopūstų žiedynus, nusausinkite, atvėsinkite ir suskirstykite į mažesnius žiedynus.
Žingsnis 2
Suformuokite musaką. Kepimo indą ištepkite sviestu ir ant dugno paskleiskite pusę žiedinių kopūstų. Ant viršaus tolygiai paskleiskite maltos mėsos sluoksnį ir uždenkite likusiais žiediniais kopūstais. Atskirame dubenyje sumaišykite pieną ir kiaušinius, lengvai suplakite ir įberkite druskos. Mišinį supilkite ant troškinio.
Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Ant kepinio viršaus užtepkite nedidelius gabalėlius sviesto. Įdėkite skardą į įkaitintą iki 200 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 40 minučių, kad musaka iškeptų ir paruduotų. Iškepus orkaitėje, leiskite troškiniui šiek tiek atvėsti, kad pjaustant porcijomis jis nesubyrėtų.
Kategorijos