Žiedinių kopūstų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Žiedinių kopūstų pyragas

Žiediniai kopūstai mėgstami ir įtraukiami į daugelio pasaulio šalių receptus. Žiedinius kopūstus galima gaminti ne vienu būdu: jie verdami ir troškinami, dedami į sriubas ir gaminami į bulvių košę. Vienas iš būdų paruošti skanią ir sveiką daržovę - orkaitėje keptas žiedinių kopūstų pyragas. Tam kopūstai iš anksto šiek tiek apviriami, o pyragas apibarstomas tarkuotu sūriu, kad paruoštas patiekalas būtų rudas ir apetitiškas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
64 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žiedinių kopūstų pyragas Žingsnis 1
Išvirkite žiedinius kopūstus. Supilkite vandenį į puodą, užvirinkite ir įberkite žiupsnelį druskos. Atsargiai nuleiskite žiedinius kopūstus į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Kai žiediniai kopūstai išvirs, sudėkite juos į sietelį ir leiskite skysčio pertekliui nutekėti.

Žingsnis 2

Žiedinių kopūstų pyragas Žingsnis 2
Užminkykite pyrago tešlą. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, druską ir Provanso žoleles. Kiaušinius suplakite plaktuvu arba šakute. Sudėkite grietinę ir kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Tada nedidelėmis porcijomis suberkite miltus ir išmaišykite. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.

Žingsnis 3

Žiedinių kopūstų pyragas Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite žiedinius kopūstus. Pagardinkite pipirais ir tolygiai užpilkite žiedinį kopūstą tešla. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio.

Žingsnis 4

Žiedinių kopūstų pyragas Žingsnis 4
Iškepkite pyragą. Žiedinių kopūstų ir sūrio pyragą dėkite į orkaitę ant vidurinės lentynos ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos