Publikavimo data: 2024-05-19
Žiedinių kopūstų pyragas orkaitėje
Zalivnoy pyragas su kopūstais orkaitėje yra klasikinis rusų virtuvės patiekalas. Rusijoje į kopūstų įdarą šeimininkės dėdavo žolelių, o per šventes - kiaušinių. Šiuolaikiniai virėjai žengė toliau: jie nuolat eksperimentuoja su tešlos sudėtimi, išradinėja naujus produktų derinius. Vienas iš greičiausių ir skaniausių variantų yra su Pekino kopūstais ir mėsos kukuliais. Paruošti pyragą - vienas malonumas: sumaišyti tešlą, padaryti mėsos kukulius, viską sujungti ir dėti kepti.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos kukulius. Sudėkite maltą mėsą į gilų dubenį, suberkite smulkintus ingredientus, pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Vandenyje pamirkytomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite kefyrą, išmaišykite. Supilkite miltus, krakmolą ir raugą, gerai išmaišykite. Mišinys turi būti vientisas. Supilkite ištirpintą sviestą, maždaug 1 valgomąjį šaukštą, kad pateptumėte kepimo skardą. Dar kartą išmaišykite turinį.
Žingsnis 3
Sudėkite pagrindą į formą ir iškepkite pyragą. Į riebalais išteptą orkaitės formą sudėkite mėsos kukulius, supilkite tešlą, ji turi visiškai uždengti įdarą. Kepkite orkaitėje 40 minučių. Išimkite iš orkaitės, leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir išimkite iš formos.
Kategorijos