Zalivnoy pyragas su kopūstais orkaitėje yra klasikinis rusų virtuvės patiekalas. Rusijoje į kopūstų įdarą šeimininkės dėdavo žolelių, o per šventes - kiaušinių. Šiuolaikiniai virėjai žengė toliau: jie nuolat eksperimentuoja su tešlos sudėtimi, išradinėja naujus produktų derinius. Vienas iš greičiausių ir skaniausių variantų yra su Pekino kopūstais ir mėsos kukuliais. Paruošti pyragą - vienas malonumas: sumaišyti tešlą, padaryti mėsos kukulius, viską sujungti ir dėti kepti.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos kukulius. Sudėkite maltą mėsą į gilų dubenį, suberkite smulkintus ingredientus, pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Vandenyje pamirkytomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite kefyrą, išmaišykite. Supilkite miltus, krakmolą ir raugą, gerai išmaišykite. Mišinys turi būti vientisas. Supilkite ištirpintą sviestą, maždaug 1 valgomąjį šaukštą, kad pateptumėte kepimo skardą. Dar kartą išmaišykite turinį.
Žingsnis 3
Sudėkite pagrindą į formą ir iškepkite pyragą. Į riebalais išteptą orkaitės formą sudėkite mėsos kukulius, supilkite tešlą, ji turi visiškai uždengti įdarą. Kepkite orkaitėje 40 minučių. Išimkite iš orkaitės, leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir išimkite iš formos.