Publikavimo data: 2024-04-03
Žiedinių kopūstų pyragas su kefyru
Orkaitėje keptas pyragas su kopūstais būna purus, rausvas, panašus į biskvitą, skanus, bet nesaldus. Patiekalui paruošti geriau naudoti vidutinio riebumo kefyrą nuo 2,5 iki 5 %. Tada tešla išeis dar puresnė ir minkštesnė. Kopūstams tinka bet kokios rūšies kopūstai.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki vientisos masės. Į išplaktą masę supilkite šiltą kefyrą ir sodą ir išmaišykite. Palikite tešlą 5 minutėms. Tada dalimis suberkite miltus. Švelniai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tešla turėtų išeiti šiek tiek riebesnė nei klasikinė fritiūrinė tešla.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Sumaišykite kopūstus ir morkas, druską ir pipirus.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Ant kepimo formos dugno sudėkite kopūstus ir morkas. Viršų tolygiai užpildykite tešla. Kopūstų pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių.
Kategorijos