Žiedinių kopūstų pyragas su kefyru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Žiedinių kopūstų pyragas su kefyru

Orkaitėje keptas pyragas su kopūstais būna purus, rausvas, panašus į biskvitą, skanus, bet nesaldus. Patiekalui paruošti geriau naudoti vidutinio riebumo kefyrą nuo 2,5 iki 5 %. Tada tešla išeis dar puresnė ir minkštesnė. Kopūstams tinka bet kokios rūšies kopūstai.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
98 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.15/5 (40 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žiedinių kopūstų pyragas su kefyru Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki vientisos masės. Į išplaktą masę supilkite šiltą kefyrą ir sodą ir išmaišykite. Palikite tešlą 5 minutėms. Tada dalimis suberkite miltus. Švelniai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tešla turėtų išeiti šiek tiek riebesnė nei klasikinė fritiūrinė tešla.

Žingsnis 2

Žiedinių kopūstų pyragas su kefyru Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Sumaišykite kopūstus ir morkas, druską ir pipirus.

Žingsnis 3

Žiedinių kopūstų pyragas su kefyru Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Ant kepimo formos dugno sudėkite kopūstus ir morkas. Viršų tolygiai užpildykite tešla. Kopūstų pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos