Žiedinių kopūstų pyragas su kefyru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Žiedinių kopūstų pyragas su kefyru

Orkaitėje keptas pyragas su kopūstais būna purus, rausvas, panašus į biskvitą, skanus, bet nesaldus. Patiekalui paruošti geriau naudoti vidutinio riebumo kefyrą nuo 2,5 iki 5 %. Tada tešla išeis dar puresnė ir minkštesnė. Kopūstams tinka bet kokios rūšies kopūstai.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
98 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.15/5 (40 bal.)

Žingsnis 1

Žiedinių kopūstų pyragas su kefyru Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki vientisos masės. Į išplaktą masę supilkite šiltą kefyrą ir sodą ir išmaišykite. Palikite tešlą 5 minutėms. Tada dalimis suberkite miltus. Švelniai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tešla turėtų išeiti šiek tiek riebesnė nei klasikinė fritiūrinė tešla.

Žingsnis 2

Žiedinių kopūstų pyragas su kefyru Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Sumaišykite kopūstus ir morkas, druską ir pipirus.

Žingsnis 3

Žiedinių kopūstų pyragas su kefyru Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Ant kepimo formos dugno sudėkite kopūstus ir morkas. Viršų tolygiai užpildykite tešla. Kopūstų pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, kepta orkaitėje ant padėklo, kepimas, paprasta, mažai kalorijų, kopūstų sezonas, česnakų sezonas, pyragai, sotūs pyragai, receptas su vaizdo įrašu, be bendrų alergenų, receptų knyga, kiaušinių pyragai, kefyro pyragai, kefyro pyragai, kepimas su kefyru, kepimas su kiaušiniu

Kategorijos