Publikavimo data: 2025-08-17
Žiedinių kopūstų tyrė su virtais aštuonkojais
Švelni kreminė kopūstų košė ir virtos aštuonkojo čiuptuvai - skanus patiekalas. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad jį paruošti gana sudėtinga ir su juo gali susidoroti tik profesionalus virėjas. Tačiau skubame jus atkalbėti: patiekalas gaminamas kuo paprasčiau! Pagrindinė aštuonkojo gaminimo paslaptis - nepervirkite jo, kitaip jis pasirodys kietas. Jį galima papildyti saldžiarūgščiu arba citrinų padažu. Žiedinių kopūstų tyrę galima pakeisti bulvių tyre.
Žingsnis 1
Kai vanduo užvirs, suberkite į jį žiedinius kopūstus. Užvirus virkite apie 10-12 minučių.
Žingsnis 2
Virtus žiedinius kopūstus nusausinkite. Žiedinį kopūstą susmulkinkite panardinamuoju trintuvu, kol jis taps tyre. Sudėkite sviestą ir grietinėlę. Dar kartą sumaišykite iki vientisos masės. Paragaukite tyrės ir, jei reikia, pasūdykite.
Žingsnis 3
Antrame puode, kai vanduo užvirs, išvirkite aštuonkojo čiuptuvus. Sudėkite juos į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5-10 minučių, priklausomai nuo jų dydžio. Išimkite išvirtus čiuptuvus ir šiek tiek atvėsinkite. Jei norite patikrinti, ar čiuptuvai paruošti, pradurkite juos dantų krapštuku. Jis turi lengvai įsmeigti į aštuonkojo minkštimą.
Žingsnis 4
Žiedinių kopūstų tyrę sudėkite į lėkštę. Ant tyrės sudėkite virtus aštuonkojo čiuptuvėlius. Patiekalą pagal pageidavimą papuoškite mikrožalumynais arba įprastais žalumynais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos