Publikavimo data: 2024-04-05
Žiemai skirti marinuoti grybai stiklainyje
Grybai stiklainyje žiemai - tai receptas, kurį galima naudoti ištisus metus, nes grybai yra visų sezonų ir jų galima lengvai rasti parduotuvių lentynose. Grybus galite marinuoti nedėdami agresyvios acto esencijos. Vietoj to šviežiai išspaustos citrinos sultys gali tapti konservantu, kuris išsaugo produkto šviežumą. Pirkdami citrusinius vaisius atkreipkite dėmesį į jų išvaizdą. Šviežios citrinos odelė yra tvirta, su blizgančiu atspalviu. Spalva vienoda, be šviesių ar tamsių dėmių.
Žingsnis 1
Grybus marinuokite stiklainyje. Sudėkite grybus į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite druskos, cukraus, česnako, krapų sėklų, lauro lapų ir pipirų. Pastatykite indą ant didelės ugnies ir uždenkite dangčiu. Kai užvirs, virkite grybus dar 5 minutes. Išjunkite ugnį ir supilkite citrinos sultis. Pastatykite puodą į vėsią vietą maždaug 4 valandoms.
Žingsnis 2
Baigti konservuoti. Perdėkite grybus į sterilizuotus stiklainius, užpilkite marinatu ir uždarykite kaproniniais dangteliais.
Kategorijos