Publikavimo data: 2024-06-24
Žingsnis po žingsnio salotų "Tsarsky" receptas
"Car" salotos visiškai pateisina savo pavadinimą. Jas daugiausia sudaro brangios jūros gėrybės. Patiekalas sumaišomas salotinėje, užpilamas majonezu. Arba jis išdėstomas sluoksniais ir prieš patiekiant kelias valandas palaikomas. Jei kalmarų mėsą ar krevetes perkate šaldytas, svarbu jas tinkamai atitirpinti. Ant apatinės šaldytuvo lentynos arba vėsiame vandenyje. Ilgai termiškai neapdorokite delikatesų, kad mėsa neprarastų švelnumo ir sultingumo. Krevetes salotoms rekomenduojama iš karto po virimo įmesti į šaltą vandenį. Taip valymo procesas bus paprastesnis ir lengvesnis.
Žingsnis 1
Išvirkite krevetes. Užvirinkite vandenį, įberkite druskos, įpilkite keletą citrinos griežinėlių arba citrinos sulčių, lauro lapą. Į verdantį vandenį supilkite atšildytas krevetes ir virkite 2-3 minutes. Išmeskite ant sietelio, leiskite vandeniui nutekėti ir leiskite jūros gėrybėms atvėsti. Nulupkite krevetes.
Žingsnis 2
Išvirkite kiaušinius. Putpelių kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu, pastatykite ant didelės ugnies ir užvirinkite. Virkite 5-6 minutes, tada perpilkite šaltu vandeniu ir atvėsinkite. Nulupkite lukštus ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Sumaišykite salotoms skirtus ingredientus. Krevetes ir kalmarus sudėkite į gilų dubenį. Išspauskite maždaug 1-2 šaukštelių citrinos sulčių ir išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite sūrį su kiaušiniais ir česnakiniu majonezu. Sudedamąsias dalis sumaišykite ir sudėkite prie citrinoje mirkytų kalmarų ir krevečių. Pačioje pabaigoje įdėkite raudonųjų ikrų ir atsargiai išmaišykite, kad nesutraiškytumėte kiaušinių.
Kategorijos