Publikavimo data: 2024-06-11
Žirniai keptuvėje
Daugelio žmonių vaikystės prisiminimuose yra skyrius apie žirnių patiekalus. Vieni valgo žirnių tyrę su kotletais, kiti - žirnių sriubą su rūkytais žirniais. O kaip dėl keptų žirnių? Tai dar vienas vaikystės patiekalas! Žirniai yra mažai kaloringas produktas. Jame yra daug mineralinių medžiagų ir vitaminų. Svieste iki auksinės traškios plutelės kepti žirniai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems! Įberkite šiek tiek paprikos ir kario, kad patiekalo skonis būtų originalesnis ir įdomesnis!
Žingsnis 1
Žirnius sudėkite į gilų dubenį. Užpilkite žirnius šaltu vandeniu, kad jie būtų visiškai apsemti. Išmirkytus žirnius palikite vėsioje patalpoje 6 valandoms. Jei patalpoje karšta, žirnių mirkymo laiką sutrumpinkite iki 4 valandų. Jei žirnius palikote šaldytuve, mirkykite juos 8 valandas.
Žingsnis 2
Po mirkymo nusunkite vandenį ir nuplaukite žirnius švariu šaltu vandeniu. Tada vėl nusausinkite vandenį.
Žingsnis 3
Žirnius tolygiai paskleiskite augaliniu aliejumi pateptoje keptuvėje. Kepkite ant vidutinės ugnies. Kepkite žirnius 15 minučių. Nepamirškite reguliariai pamaišyti. Tada įpilkite sviesto, pagal skonį įberkite šiek tiek paprikos ir kario. Patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Įdėjus sviesto, sumažinkite kaitrą iki silpnos. Virkite dar 5 minutes. Ant žirnelių turėtų atsirasti šviesi plutelė. Žirniai keptuvėje paruošti!
Kategorijos