Publikavimo data: 2024-06-22
Žirniai puode
Jei norite paįvairinti savo valgiaraštį, pradėkite nuo garnyrų! Vienas sveikiausių ir sotiausių garnyrų yra virti žirneliai! Daugeliui žmonių patiekalai su šiais grūdais asocijuojasi su vaikyste. Pavyzdžiui, žirnių košė arba žirnių sriuba! Žirniai yra mažai kaloringas produktas. Jame yra daug naudingų mikroelementų, taip pat B grupės vitaminų. Žirniuose gausu ląstelienos, kuri suriša ir pašalina toksinus iš žarnyno. Jei norite, įberkite šiek tiek prieskonių, kad patiekalo skonis būtų originalesnis!
Žingsnis 1
Visus žirnius sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite vandeniu. Vanduo turi juos visiškai apsemti. Pastatykite lėkštę vėsioje vietoje ir palikite žirnius vandenyje 6 valandas. Jei patalpoje karšta, žirnius vandenyje palikite 4 valandoms. Jei lėkštę padėjote į šaldytuvą, žirnius mirkykite 8 valandas.
Žingsnis 2
Po mirkymo nusunkite vandenį ir nuplaukite žirnius švariu šaltu vandeniu. Nuplautus žirnius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu santykiu 1:2,5. Uždekite puodą ant dujų. Virkite žirnius, kol jie suminkštės. Kad žirniai pakankamai gerai išvirtų, juos reikia virti 120 minučių. Kai vanduo išvirs, virimo metu įpilkite verdančio vandens. Nepamirškite įberti druskos.
Žingsnis 3
Nusausinkite vandenį ir žirnelius per sietelį.
Žingsnis 4
Sudėkite žirnelius į lėkštę ir papuoškite krapų šakele. Atlikta!
Kategorijos