Publikavimo data: 2024-06-11
Žirniai sriubai
Vaikystėje kartais pietums valgydavome žirnių sriubą ir žirnių košę. Dažniausiai darželyje arba mokykloje. Tai išliko šiltuose prisiminimuose, bet, deja, suaugę retai gaminame patiekalus iš žirnių. Juos reikia ilgai ruošti, nes žirnius reikia išmirkyti. Jį reikia atlikti teisingai: žirnių negalima maišyti ir sukti, negalima dėti druskos. Žirniai yra mažai kaloringas produktas. Jame yra daug mineralinių medžiagų ir vitaminų. Štai kodėl jis naudojamas dietiniuose valgiaraščiuose!
Žingsnis 1
Į gilų dubenį sudėkite nuvarvintus ir gerai nuplautus žirnius.
Žingsnis 2
Užpilkite žirnius vandeniu taip, kad jis visiškai apsemtų visus žirnius. Vanduo turi būti šaltas!
Žingsnis 3
Išmirkytus žirnius palikite vėsioje patalpoje 6 valandas arba šaldytuve 8 valandas. Jei patalpoje karšta, mirkymo laiką sutrumpinkite iki 4 valandų.
Žingsnis 4
Išmirkytus žirnius nusausinkite ir nuplaukite.
Žingsnis 5
Nusausinkite skalavimo vandenį. Žirniai žirnių sriubai paruošti!
Kategorijos