Žirniai sriubai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Žirniai sriubai

Vaikystėje kartais pietums valgydavome žirnių sriubą ir žirnių košę. Dažniausiai darželyje arba mokykloje. Tai išliko šiltuose prisiminimuose, bet, deja, suaugę retai gaminame patiekalus iš žirnių. Juos reikia ilgai ruošti, nes žirnius reikia išmirkyti. Jį reikia atlikti teisingai: žirnių negalima maišyti ir sukti, negalima dėti druskos. Žirniai yra mažai kaloringas produktas. Jame yra daug mineralinių medžiagų ir vitaminų. Štai kodėl jis naudojamas dietiniuose valgiaraščiuose!
Gaminimo laikas
390 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
4 kcal.
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žirniai sriubai Žingsnis 1
Į gilų dubenį sudėkite nuvarvintus ir gerai nuplautus žirnius.

Žingsnis 2

Žirniai sriubai Žingsnis 2
Užpilkite žirnius vandeniu taip, kad jis visiškai apsemtų visus žirnius. Vanduo turi būti šaltas!

Žingsnis 3

Žirniai sriubai Žingsnis 3
Išmirkytus žirnius palikite vėsioje patalpoje 6 valandas arba šaldytuve 8 valandas. Jei patalpoje karšta, mirkymo laiką sutrumpinkite iki 4 valandų.

Žingsnis 4

Žirniai sriubai Žingsnis 4
Išmirkytus žirnius nusausinkite ir nuplaukite.

Žingsnis 5

Žirniai sriubai Žingsnis 5
Nusausinkite skalavimo vandenį. Žirniai žirnių sriubai paruošti!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos