Publikavimo data: 2025-08-18
Žirnių ir lęšių tyrė
Norėdami paįvairinti savo kasdienę mitybą, galite pasigaminti jums naują garnyrą! Žirnių ir lęšių košė ruošiama retai ir veltui! Šiuose grūduose gausu skaidulų, kurios suriša ir pašalina visus virškinamojo trakto šlakus ir toksinus. Kad kruopos gerai ir greitai išvirtų, jas reikia iš anksto pamirkyti vandenyje. Jei norite, įberkite šiek tiek česnako, kario ir rūkytos paprikos, kad patiekalo skonis būtų aštresnis!
Žingsnis 1
Išmirkytus žirnius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite valandą, kai jie pradės virti.
Žingsnis 2
Ant pjaustymo lentos morkas supjaustykite apskritimais. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Išmirkytus ruduosius lęšius virkite puode 40 minučių nuo užvirimo pradžios.
Žingsnis 5
Paimkite didelę keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Pakepinkite morkas, sudėkite svogūnus, karį ir česnaką.
Žingsnis 6
Išvirę žirnius nusausinkite vandens perteklių. Sudėkite žirnius ir lęšius į dubenį ir gerai išmaišykite. Sudėkite keptas daržoves, papriką, karį ir druską pagal skonį. Dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 7
Žirnius ir lęšius sutrinkite trintuvu iki tyrės.
Žingsnis 8
Į lėkštę sudėkite žirnių ir lęšių tyrę. Ant viršaus pabarstykite šiek tiek paprikos ir papuoškite šviežių žolelių šakele. Atlikta!
Kategorijos