Publikavimo data: 2024-09-16
Žirnių košė puode.
Žirnių patiekalai populiarūs viso pasaulio virtuvėse. Pavyzdžiui, Europoje ši ankštinė daržovė naudojama viskam, pradedant įprastomis sriubomis ir baigiant blynų bei pyragų įdarais. Švelni žirnių tyrė be problemų paruošiama paprastame puode. Jei jos nesuprantate arba manote, kad ji per daug kaprizinga ir ilgai trunka, esate ne visai teisūs. Viskas tikrai pavyks, jei laikysitės mūsų recepto.
Žingsnis 1
Įpilkite vandens 2-3 cm aukščiau žirnių lygio. Jei žirniai vis dar per kieti jūsų skoniui, praėjus 15 minučių po virimo įberkite sodos. Pastatykite ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Nugriebkite vandens paviršiuje susidariusias putas.
Žingsnis 2
Supilkite augalinį aliejų, uždenkite dangčiu ir maišydami virkite ant silpnos ugnies. Sausus nesmulkintus žirnius virkite 2,5 valandos. Žirniams išvirus, pagal skonį juos pasūdykite. Kad išvengtumėte gumuliukų, būtinai suplakite juos trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Palikite 15-20 minučių pastovėti ir patiekite. Atkreipkite dėmesį, kad atvėsę žirneliai tampa tankesni. Jei norite ištirpinti, įpilkite tik karšto vandens. Papuoškite žalumynais pagal savo skonį. Gero apetito.
Kategorijos