Publikavimo data: 2025-08-17
Žirnių košė su svogūnais ir šonine
Įdomus patiekalas iš kepintų svogūnų, šoninės ir žirnių tyrės. Sotus, skanus ir neįprastas!
Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną, gabalėliais supjaustykite šoninę.
Žingsnis 2
Kepkite šoninę ir svogūną įkaitintoje keptuvėje, kol jie taps auksinės spalvos. Aliejaus pilti nereikia ⎯ užteks riebalų, kurie kepant išsilydys iš šoninės.
Žingsnis 3
Iš anksto išmirkytus žirnius išvirkite 1 litre švaraus vandens. Kai jie suminkštės ir išvirs, nusausinkite, įpilkite maždaug trečdalį viso kiekio pakepintų svogūnų ir šoninės, pagal skonį įberkite druskos, juodųjų pipirų ir hmeli-suneli. Blenderiu viską gerai sumaišykite į vientisą masę.
Žingsnis 4
Likusią keptą šoninę ir svogūnus išdėliokite lėkštėse, ant viršaus sudėkite bulvių košę ir papuoškite žalių svogūnų plunksnomis. Gero apetito!
Kategorijos