Publikavimo data: 2025-08-18
Žirnių košė "Visada alkanas"
Sėdžiu čia ir svajoju apie omarus, bet žiauri realybė grąžina mane į savo vietą, kaip sakoma: "Visada noriu valgyti!". Taigi ruošiamės gaminti žirnių košę.
Žingsnis 1
Labai gerai nuplaukite žirnius, užpilkite juos šaltu vandeniu ir užvirinkite. Įdėjau 1/2 sultinio kubelio.
Žingsnis 2
Augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas. Kai žirniai beveik išvirs, sudėkite pakepintas daržoves ir plonomis juostelėmis supjaustytą šoninę. Galima apsieiti ir be jos, bet ji skanesnė. Palikite troškintis ant silpnos ugnies, kol išvirs, maždaug 30 minučių.
Žingsnis 3
Toje pačioje keptuvėje pasirinktinai iškepkite kotletus mūsų košei. Įdaras, 1 svogūno galvutė, 1 kiaušinis, 3 riekelės duonos. Viską išminkyti ir sudėti į keptuvę.
Kategorijos