Publikavimo data: 2024-05-19
Žiuljenų pyragas su grybais
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną ir grybus. Vištieną supjaustykite maždaug 1 x 1 x 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite 1/3 tarkuoto sūrio, miltus, sviestą, druską ir cukrų. Išmaišykite ir įpilkite 150 ml pieno.
Žingsnis 3
Iš gautos masės suformuokite rutulį. Jį iškočiokite kočėlu. Tešlą sudėkite į kepimo indą, kaip parodyta nuotraukoje. Dėkite tešlą į iki 200 C įkaitintą orkaitę 10 minučių.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustytą svogūną ir grybus kepkite keptuvėje, kol taps sultingi. Sudėkite griežinėliais supjaustytą vištieną. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite ant vidutinės ugnies 3-5 minutes arba kol vištiena taps auksinė.
Žingsnis 5
Į keptuvę įpilkite grietinės. Nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies dar 2-3 minutes.
Žingsnis 6
Perkelkite keptuvės turinį į kepimo indą. Pabarstykite likusiu sūriu.
Žingsnis 7
Julienų pyragą su grybais kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių. Paruošta!
Kategorijos