Žuvienė su krevetėmis ir grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Žuvienė su krevetėmis ir grybais

Nepaisant prancūziško pavadinimo, "Julienne" yra rusų virtuvės patiekalas. Dar sovietmečiu šalies virėjai pritaikė panašų prancūzišką patiekalą, vadinamą cocotte. Yra labai daug žiulienų rūšių. Šiame recepte papasakosime, kaip paruošti julieną su krevetėmis ir grybais. Jam geriausiai tinka tigrinės krevetės. Užkandis gaunasi lengvas, pikantiškas ir labai skanus, o svarbiausia - nekaloringas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, vėžiagyviai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žuvienė su krevetėmis ir grybais Žingsnis 1
Pusę paprikų supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Žuvienė su krevetėmis ir grybais Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 3

Žuvienė su krevetėmis ir grybais Žingsnis 3
Grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 4

Žuvienė su krevetėmis ir grybais Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 5

Žuvienė su krevetėmis ir grybais Žingsnis 5
Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje arba gilioje keptuvėje. Į keptuvę sudėkite papriką, svogūną ir grybus. Viską kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.

Žingsnis 6

Žuvienė su krevetėmis ir grybais Žingsnis 6
Į daržoves sudėkite krevetes ir kepkite dar 2 minutes.

Žingsnis 7

Žuvienė su krevetėmis ir grybais Žingsnis 7
Sudėkite pomidorų pastą, druską, juoduosius pipirus ir papriką. Viską sumaišykite ir kelias minutes pavirkite.

Žingsnis 8

Žuvienė su krevetėmis ir grybais Žingsnis 8
Krevetes su grybais ir daržovėmis išdėliokite mažose kepimo formelėse.

Žingsnis 9

Žuvienė su krevetėmis ir grybais Žingsnis 9
Julienne porcijas pabarstykite tarkuotu sūriu.

Žingsnis 10

Žuvienė su krevetėmis ir grybais Žingsnis 10
Indą 10 minučių pašaukite į orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos