Publikavimo data: 2024-03-23
Žuvienė su krevetėmis ir grybais
Nepaisant prancūziško pavadinimo, "Julienne" yra rusų virtuvės patiekalas. Dar sovietmečiu šalies virėjai pritaikė panašų prancūzišką patiekalą, vadinamą cocotte. Yra labai daug žiulienų rūšių. Šiame recepte papasakosime, kaip paruošti julieną su krevetėmis ir grybais. Jam geriausiai tinka tigrinės krevetės. Užkandis gaunasi lengvas, pikantiškas ir labai skanus, o svarbiausia - nekaloringas.
Žingsnis 1
Pusę paprikų supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 3
Grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 5
Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje arba gilioje keptuvėje. Į keptuvę sudėkite papriką, svogūną ir grybus. Viską kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Žingsnis 6
Į daržoves sudėkite krevetes ir kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 7
Sudėkite pomidorų pastą, druską, juoduosius pipirus ir papriką. Viską sumaišykite ir kelias minutes pavirkite.
Žingsnis 8
Krevetes su grybais ir daržovėmis išdėliokite mažose kepimo formelėse.
Žingsnis 9
Julienne porcijas pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 10
Indą 10 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos