Publikavimo data: 2024-04-17
Žuvies kebabas
Yra daugybė kebabų receptų. Tradiciškai jie gaminami iš jautienos, ėrienos ar net ožkienos. Tačiau yra ir kitų, gana neįprastų variantų. Pavyzdžiui, iš žvėrienos, žuvies ar jūros gėrybių. Priklausomai nuo patiekimo ir pridedamų ingredientų, kiekvienas kebabas turi savo pavadinimą. Pavyzdžiui, kofta, iskander, chevapchichi ir t. t. Žuvies lula kebabui galima naudoti bet kokią žuvį. Vienintelis reikalavimas - filė. Ją geriau pirkti atšaldytą, tada žuvies kebabas bus sultingesnis.
Žingsnis 1
Marinuokite žuvį. Žuvį sudėkite į indą. Sudėkite prieskonius (maltą papriką, zirą, imbiero miltelius, druską ir pipirus), svogūną ir kalendrą, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Kruopščiai išmaišykite ir uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą 60 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kebabus. Marinuotos žuvies gabalėlius suverkite ant iešmelių. Kepkite žuvies kebabą ant grotelių nuolat sukdami 10 minučių.
Kategorijos