Žuvies koldūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Žuvies koldūnai

Žuvis yra naudingas produktas dėl joje esančių baltymų, kuriuos organizmas greitai suvirškina, taip pat daug mikroelementų ir vitaminų. Gydytojai pataria žuvį valgyti 2-3 kartus per savaitę. Koldūnai su žuvimi yra geri, nes nėra tokie kaloringi kaip mėsos koldūnai. Be to, juos galima virti per gavėnią. Jūrų veislių žuvyse yra mažiau kaulų, todėl jos geriau tinka koldūnams virti. Kad koldūnai būtų skanūs ir sultingi, pasirūpinkite, kad mėsa būtų minkšta ir vientisa.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
281 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
22 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, žuvis, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (38 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žuvies koldūnai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Persijokite miltus, įberkite druskos ir įmuškite kiaušinį. Minkykite tešlą, įpildami vandens, 5-6 minutes, kol taps minkšta ir glotni.

Žingsnis 2

Žuvies koldūnai Žingsnis 2
Uždenkite tešlą plastikiniu maišeliu arba maistine plėvele. Palikite pakilti 1 valandą.

Žingsnis 3

Žuvies koldūnai Žingsnis 3
Paruoškite žuvį. Sumaltą žuvį susmulkinkite peiliu, pabarstykite druska ir pipirais.

Žingsnis 4

Žuvies koldūnai Žingsnis 4
Paruoškite kepinius. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Kepkite juos keptuvėje ištirpintame svieste ant silpnos ugnies, kol taps auksiniai (8-10 min.). Atvėsinkite ir sudėkite į žuvies faršą.

Žingsnis 5

Žuvies koldūnai Žingsnis 5
Šaltą sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į dubenį su lediniu vandeniu.

Žingsnis 6

Žuvies koldūnai Žingsnis 6
Paruoškite koldūnus. Darbo paviršių pabarstykite miltais. Ištraukite tešlą ir iškočiokite ją į ilgą, ploną dešrelę. Supjaustykite skersai 1-2 cm gabalėliais. Kiekvieną tešlos gabalėlį pabarstykite miltais ir iškočiokite.

Žingsnis 7

Žuvies koldūnai Žingsnis 7
Į kiekvieno tešlos gabalėlio vidurį dėkite įdaro ir truputį sviesto. Gerai užspauskite kraštus. Sudėkite aštrius kampus ir juos užklijuokite.

Žingsnis 8

Žuvies koldūnai Žingsnis 8
Išvirkite koldūnus. Koldūnus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Jiems išplaukus virkite 8-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos