Publikavimo data: 2024-04-06
Žuvies koldūnai
Žuvis yra naudingas produktas dėl joje esančių baltymų, kuriuos organizmas greitai suvirškina, taip pat daug mikroelementų ir vitaminų. Gydytojai pataria žuvį valgyti 2-3 kartus per savaitę. Koldūnai su žuvimi yra geri, nes nėra tokie kaloringi kaip mėsos koldūnai. Be to, juos galima virti per gavėnią. Jūrų veislių žuvyse yra mažiau kaulų, todėl jos geriau tinka koldūnams virti. Kad koldūnai būtų skanūs ir sultingi, pasirūpinkite, kad mėsa būtų minkšta ir vientisa.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Persijokite miltus, įberkite druskos ir įmuškite kiaušinį. Minkykite tešlą, įpildami vandens, 5-6 minutes, kol taps minkšta ir glotni.
Žingsnis 2
Uždenkite tešlą plastikiniu maišeliu arba maistine plėvele. Palikite pakilti 1 valandą.
Žingsnis 3
Paruoškite žuvį. Sumaltą žuvį susmulkinkite peiliu, pabarstykite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Paruoškite kepinius. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Kepkite juos keptuvėje ištirpintame svieste ant silpnos ugnies, kol taps auksiniai (8-10 min.). Atvėsinkite ir sudėkite į žuvies faršą.
Žingsnis 5
Šaltą sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į dubenį su lediniu vandeniu.
Žingsnis 6
Paruoškite koldūnus. Darbo paviršių pabarstykite miltais. Ištraukite tešlą ir iškočiokite ją į ilgą, ploną dešrelę. Supjaustykite skersai 1-2 cm gabalėliais. Kiekvieną tešlos gabalėlį pabarstykite miltais ir iškočiokite.
Žingsnis 7
Į kiekvieno tešlos gabalėlio vidurį dėkite įdaro ir truputį sviesto. Gerai užspauskite kraštus. Sudėkite aštrius kampus ir juos užklijuokite.
Žingsnis 8
Išvirkite koldūnus. Koldūnus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Jiems išplaukus virkite 8-10 minučių.
Kategorijos