Publikavimo data: 2024-05-26
Žuvies lazanija
"Tai ne patiekalas, o svajonių objektas", - taip katinas Garfildas pavadino lazaniją to paties pavadinimo animaciniame filme. Iš tiesų patiekalas yra labai skanus ir aromatingas. Jame puikiai dera plonos miltų plokštelės, švelnus padažas ir sultingas įdaras. Yra daugybė lazanijos variantų. Galite paruošti lengvą Viduržemio jūros regiono patiekalą su žuvies įdaru. Recepte naudojamas upėtakis, tačiau jį galite ruošti su bet kokia žuvimi: jūros, upės, vandenyno, raudonąja, baltąja ir kita. Jūros gėrybės taip pat bus skanios lazanijoje.
Žingsnis 1
Marinuokite žuvį. Dubenyje sumaišykite upėtakį su druska, pipirais, citrinos sultimis. 50 minučių padėkite į šaltą vietą.
Žingsnis 2
Kol žuvis marinuojama, paruoškite grietinėlės padažą. Į ant viryklės ištirpintą sviestą suberkite miltus. Greitai išmaišykite ir dalimis supilkite grietinėlę. Energingai maišykite plaktuvu arba mentele. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 3-4 minutes. Nuimkite nuo viryklės, įberkite druskos, pipirų ir muskato riešuto. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite žuvies lazaniją. Išklokite formą tefloniniu kilimėliu arba patepkite aliejumi. Visame plote išdėliokite sausus lazanijos lapus (3-4 vienetus, priklausomai nuo formos dydžio). Užpilkite padažu. Tada išdėliokite žuvį, parmezaną, mocarelą. Keiskite sluoksnius, kol baigsis visi ingredientai. Viršutiniam sluoksniui būtinai palikite sausų plokštelių, kurias padengsite pomidorų apskritimais ir parmezano drožlėmis. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-35 minutes.
Kategorijos