Publikavimo data: 2024-10-22
Žuvies paštetas su grybais ir žiediniais kopūstais
Paštetas - tai mėsos ar žuvies patiekalas, kurio ingredientai yra supjaustyti ir sumalti specialiu būdu. Pašteto konsistencija turi būti vientisa ir šilkinė, o skonis - vienodas. Paštetai gaminami iš įvairių produktų. Jų būna nuo labai biudžetinių ir nebrangių produktų iki pačių brangiausių ir išskirtinių. Siūlome labai skanaus žuvies pašteto iš upėtakio su grybais ir žiediniais kopūstais receptą. Tokį paštetą galima paruošti šventei ir patiekti su prancūziškais bagetės skrebučiais.
Žingsnis 1
Puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos, lauro lapą ir virkite žuvį 5 minutes. Supjaustykite žuvį dideliais gabalais, kad ji būtų visiškai panardinta į verdantį vandenį.
Žingsnis 2
Kol žuvis kepa, nuplaukite ir nulupkite svogūną, žiedinį kopūstą ir grybus. Supjaustykite daržoves mažais gabalėliais, kad jas būtų galima lengvai sumalti mėsmale.
Žingsnis 3
Paruoštas daržoves ir dvi riekes baltos duonos sumalkite mėsmale. Geriau naudoti pasenusią duoną arba ją pakeisti 2 valgomaisiais šaukštais blenderiu sutrintų džiūvėsėlių.
Žingsnis 4
Atskirkite žuvį nuo odos ir kaulų, sutrinkite ją šakute ir pridėkite prie supjaustytų grybų ir kopūstų. Pagal skonį įmuškite kiaušinius, įpilkite grietinės ir prieskonių. Kad paštetui skirtos maltos mėsos konsistencija būtų vientisesnė, papildomai ją suplakite panardinamuoju trintuvu.
Žingsnis 5
Paimkite nedidelę pailgą kepimo skardą, patepkite ją sviestu ir sudėkite paruoštą faršą. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 35-40 min. 180 °C temperatūroje, aptepdami faršą plaktu kiaušinio tryniu.
Kategorijos