Žuvies pyragas su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Žuvies pyragas su bulvėmis

Žuvies ir bulvių pyragas orkaitėje būna auksinis ir labai kvapnus, su švelniu, sultingu įdaru, orui laidžia mieline tešla ir apetitą žadinančia plutele. Žuvies pyragui su bulvėmis tinka ir raudonos, ir baltos žuvies filė. Jei norite, žuvį galite marinuoti sojų padažo, aliejaus, acto ir prieskonių marinate. Užteks 10-15 minučių. Į bulvių ir žuvies mišinį galite įpilti padažo - pavyzdžiui, sumaišyti majonezą, grietinę su garstyčiomis arba pomidorų pasta.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žuvies pyragas su bulvėmis Žingsnis 1
Leiskite tešlai pakilti. Į šiltą pieną suberkite mieles ir cukrų. Gerai išmaišykite ir palikite 15 minučių. Sudėkite sviestą, druską. Vėl išmaišykite. Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 30 minučių.

Žingsnis 2

Žuvies pyragas su bulvėmis Žingsnis 2
Sudėkite įdarui skirtus ingredientus. Sumaišykite žuvį, bulves, svogūnus, krapus, žuvies prieskonius ir druską.

Žingsnis 3

Žuvies pyragas su bulvėmis Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Padalykite tešlą į 2 dalis taip, kad viena dalis būtų šiek tiek didesnė už kitą. Didesnę dalį iškočiokite į 5 mm storio sluoksnį. Iškočiotą tešlą sudėkite į formą ir suformuokite apvadą. Įdėkite įdarą. Iškočiokite antrąją tešlos dalį. Uždėkite ant įdaro ir šiek tiek užlenkdami užspauskite tešlos kraštus. Pyrago centre išpjaukite nedidelę skylutę, kad išeitų garai.

Žingsnis 4

Žuvies pyragas su bulvėmis Žingsnis 4
Iškepkite žuvies ir bulvių pyragą. Dubenėlyje sumaišykite kiaušinį ir juo aptepkite pyragą. Pyragą pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos