Publikavimo data: 2024-05-25
Žuvies pyragas su bulvėmis
Žuvies pyragas su bulvėmis gaminamas iš skystos tešlos ir kieto įdaro. Žuvis gali būti raudona arba balta, konservuota arba šviežia, rūkyta arba marinuota, svarbiausia - be kaulų. Tešla gali būti gaminama kefyro, majonezo, grietinės ar pieno pagrindu. Įdarui skirtas bulves reikia iš anksto išvirti arba iškepti. Žuvies įlankos pyrago su bulvėmis receptą galima paįvairinti ryžiais, kopūstais, brokoliais, kiaušiniais, sūriu. Gaminimo principas tinka bet kokiam įdarui.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite kiaušinius, majonezą, grietinę ir druską. Porcijomis suberkite miltus, nuolat maišydami. Sodą užgesinkite su actu ir įmaišykite į tešlą. Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną, suberkite į tešlą, gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Bulves virkite 20 minučių. Atvėsinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Rausvąją lašišą supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Supilkite pyragą į formą. Kepimo formą ištepkite sviestu. Supilkite 1/3 tešlos, tolygiai paskirstykite ją po formą. Ant tešlos sudėkite bulves. Ant viršaus sudėkite žuvį, tada svogūnus. Tolygiai užpildykite likusia tešla.
Žingsnis 4
Paruoškite pyragą. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos