Publikavimo data: 2024-05-20
Žuvies pyragas su bulvėmis ant kefyro
Vietoj įprastų skanėstų pietums galite pasigaminti žuvies pyragą su bulvėmis ant kefyro. Nepaisant to, kad patiekalo pagrindą sudaro miltai, 100 g jo yra tik 193 kcal. Kartu pyragas gaunasi sotus ir labai naudingas, nes jis ruošiamas su sairos įdaru. Tai Ramiojo vandenyno komercinė žuvis, kurią labai mėgsta japonai. Ir ne veltui. Sairoje yra daug vitaminų. Kartu tokia žuvis auginama ne dirbtinėmis sąlygomis, o tai reiškia, kad joje tikrai nėra augimo hormonų ir antibiotikų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus, kepimo miltelius ir druską supilkite į dubenį ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinį, supilkite kefyrą ir ištirpintą sviestą. Dalimis suberkite miltus, užminkykite tirštą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumaišykite bulves su svogūnais ir saira. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įpilkite majonezo ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite žuvies pyragą su bulvėmis ant kefyro. Tešlą iškočiokite kočėlu arba ištieskite rankomis, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Į vidurį sudėkite bulvių ir žuvies įdarą. Padarykite įpjovimus aplink kraštus. Tešlos juosteles sulenkite į vidurį, tarsi pindami pynę. Viršų patepkite kiaušinio tryniu. Kepkite iki 180-190 °C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Kategorijos