Publikavimo data: 2024-03-24
Žuvies pyragas su majonezu
Žuvies pyragas - skanus ir sotus pyragas, laikomas klasikiniu rusų virtuvės patiekalu. Jį galima ruošti ir per šventes svečiams, ir darbo dienomis šeimai. Toks pyragas skanus ir šaltas. Tai puikus pasirinkimas iškylai ar užkandžiui. Žuvies pyrago pagrindui galima imti ir žuvies konservus, ir žuvies filė. Būtent ją ir naudojame šiame recepte.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir majonezą. Užpilkite juos vandeniu ir suplakite, kad susijungtų.
Žingsnis 2
Įberkite druskos, pipirų ir kalendrų. Palaipsniui į mišinį suberkite miltus ir kelias minutes minkykite pusiau skystą pyrago tešlą.
Žingsnis 3
Žuvies filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepkite keptuvėje.
Žingsnis 4
Pusę tešlos šaukštu supilkite į kepimo indą ir išlyginkite mentele.
Žingsnis 5
Į kitą sluoksnį sudėkite žuvies gabalėlius.
Žingsnis 6
Žuvies sluoksnį uždenkite likusia tešlos dalimi. Dėkite patiekalą į 200 °C įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
Kategorijos