Publikavimo data: 2024-06-24
Žuvies salotos atostogoms
Žuvies salotos su jūros gėrybėmis papuoš šventinį stalą ir džiugins išskirtiniu skoniu. Kalmarai yra maistingi ir baltymingi, lašišoje gausu riebiųjų rūgščių, o kopūstai suteikia lengvumo ir vitaminų. Kalmaruose yra vitamino B1, kuris dalyvauja energijos apykaitoje organizme, ir B12, kuris dalyvauja medžiagų apykaitoje. Su žuvimi ir kalmarais taip pat ruošiami antrieji patiekalai ir įvairūs garnyrai, tiek kartu, tiek atskirai.
Žingsnis 1
Išvirkite kalmarus. Pastatykite puodą su vandeniu ant didelės ugnies. Kai vanduo užvirs, sudėkite į jį kalmarus. Palaukite, kol vanduo vėl užvirs. Išjunkite kaitlentę ir nukelkite keptuvę nuo kaitvietės. Nedelsdami atvėsinkite kalmarus, nes išėmus juos iš verdančio vandens, juose esantys baltymai toliau rūgsta.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Atvėsusius kalmarus smulkiai supjaustykite. Viename dubenyje sumaišykite kopūstus, svogūnus, žuvį ir kalmarus, pasūdykite ir pagal skonį pagardinkite majonezu.
Kategorijos