Publikavimo data: 2024-09-16
Žuvies salotos. Klasikinis receptas
Salotos su žuvimi yra vitaminų ir aminorūgščių, fosforo, kalio, kalcio ir kitų mineralų šaltinis. Klasikinių žuvies salotų pagrindą sudaro sūdyta silkė. Siekiant subalansuoti skonį, į patiekalą dedama bulvių. Naudingiausia daržoves virti šutintose bulvėse. Lupena yra apsauginis sluoksnis, leidžiantis maksimaliai išsaugoti visas naudingąsias bulvių savybes. Kaip padažas puikiai tinka garstyčių, citrinos sulčių ir augalinio aliejaus mišinys.
Žingsnis 1
Supjaustykite griežinėliais. Supjaustykite silkę ir bulves kubeliais. Svogūną - plonais pusžiedžiais, tada atskirkite į pluoštus. Susmulkinkite žalumynus. Kiaušinius atskirkite į baltymus ir trynius. Trynius atidėkite į šalį, baltymus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sutrinkite trynius su citrinos sultimis, aliejumi ir garstyčiomis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir stipriai išmaišykite.
Žingsnis 3
Sujunkite pagrindus. Sudėkite supjaustytus produktus į salotinę, užpilkite padažu, išmaišykite ir palikite 15 minučių.
Kategorijos