Žuvies salotos. Klasikinis receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Žuvies salotos. Klasikinis receptas

Salotos su žuvimi yra vitaminų ir aminorūgščių, fosforo, kalio, kalcio ir kitų mineralų šaltinis. Klasikinių žuvies salotų pagrindą sudaro sūdyta silkė. Siekiant subalansuoti skonį, į patiekalą dedama bulvių. Naudingiausia daržoves virti šutintose bulvėse. Lupena yra apsauginis sluoksnis, leidžiantis maksimaliai išsaugoti visas naudingąsias bulvių savybes. Kaip padažas puikiai tinka garstyčių, citrinos sulčių ir augalinio aliejaus mišinys.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žuvies salotos. Klasikinis receptas Žingsnis 1
Supjaustykite griežinėliais. Supjaustykite silkę ir bulves kubeliais. Svogūną - plonais pusžiedžiais, tada atskirkite į pluoštus. Susmulkinkite žalumynus. Kiaušinius atskirkite į baltymus ir trynius. Trynius atidėkite į šalį, baltymus supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Žuvies salotos. Klasikinis receptas Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sutrinkite trynius su citrinos sultimis, aliejumi ir garstyčiomis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir stipriai išmaišykite.

Žingsnis 3

Žuvies salotos. Klasikinis receptas Žingsnis 3
Sujunkite pagrindus. Sudėkite supjaustytus produktus į salotinę, užpilkite padažu, išmaišykite ir palikite 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos