Publikavimo data: 2024-06-23
Žuvies salotos sluoksniais
Lašiša ant kailio - tai sluoksniuotos salotos su žuvimi, kurios pakeis silkę "po kailiu" ir "Mimozą". Salotos, kurių sudėtis būdinga silkei "po kailiu", atsirado XIX amžiuje. Jos buvo paplitusios anglų ir skandinavų virtuvėje. Rusijoje taip pat gamino salotas iš bulvių, morkų, burokėlių ir silkės. Sovietiniais laikais silkės buvo dedama į vinegretą. Sūdyta silkė buvo parduodama didelėmis statinėmis ir buvo nebrangi. Kai šeštajame dešimtmetyje madingas tapo majonezas, salotas pradėta juo gardinti ir dėlioti sluoksniais.
Žingsnis 1
Išvirkite daržoves. Bulves ir morkas užpilkite šaltu vandeniu, kad skystis visiškai apsemtų daržoves. Atskirame puode burokėlius visiškai užpilkite šaltu vandeniu. Ant didelės ugnies užvirinkite vandenį ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Virkite, kol daržovės suminkštės: bulvės - 25-30 minučių, morkos - 25-40 minučių, burokėliai - 60 minučių. Visas daržoves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Suformuokite salotų sluoksnius. Į salotinę sudėkite burokėlių sluoksnį ir išspauskite skysčio perteklių. Apšlakstykite majonezu. Toliau sluoksniuokite morkas, vėl patepkite majonezu. Tada sudėkite bulves ir patepkite majonezu. Ketvirtas sluoksnis - smulkinti kiaušiniai ir majonezas. Ant viršaus sudėkite žuvies gabalėlius.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas patiekti. Prieš patiekdami palikite salotas 10 minučių pastovėti ir pabarstykite smulkiai supjaustytais krapais.
Kategorijos