Publikavimo data: 2024-09-16
Žuvies salotos su agurkais ir bulvėmis
Silkė, bulvės, lydytas sūris ir marinuoti agurkai - tai sočios ir originalaus skonio salotos. Geriau vartoti konservuotus agurkus. Bareliniai agurkai tinka mažiau: jie yra vandeningesni. Pasak legendos, dėl kartaus skonio silkė nebuvo mėgstama iki XIV a. pabaigos, tačiau situacija pasikeitė Vilemo Jokūbo Boikelsono dėka. Jis pašalino žiaunas ir išdarinėjo žuvį, sudėjo ją į statines ir užbarstė druska. Nuo to laiko jos skoniu niekas nesiskundžia.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Bulves sutarkuokite stambia tarka. Silkės filė supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus. Atskirai sutarkuokite sūrį, kiaušinius ir agurkus smulkia tinkline tarka.
Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Ant lėkštės uždėkite kepimo žiedą. Į lėkštę sudėkite bulves. Šaukštu šiek tiek suplokite ir sutankinkite. Aptepkite majonezu. Tada sluoksniuokite šia tvarka: silkė, svogūnai, lydytas sūris, agurkai, majonezas, kiaušiniai. Šiek tiek sutrinkite salotas. Viršų aptepkite majonezu. Nuimkite kepimo žiedą.
Kategorijos