Žuvies salotos su agurkais ir bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Žuvies salotos su agurkais ir bulvėmis

Silkė, bulvės, lydytas sūris ir marinuoti agurkai - tai sočios ir originalaus skonio salotos. Geriau vartoti konservuotus agurkus. Bareliniai agurkai tinka mažiau: jie yra vandeningesni. Pasak legendos, dėl kartaus skonio silkė nebuvo mėgstama iki XIV a. pabaigos, tačiau situacija pasikeitė Vilemo Jokūbo Boikelsono dėka. Jis pašalino žiaunas ir išdarinėjo žuvį, sudėjo ją į statines ir užbarstė druska. Nuo to laiko jos skoniu niekas nesiskundžia.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
164 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žuvies salotos su agurkais ir bulvėmis Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Bulves sutarkuokite stambia tarka. Silkės filė supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus. Atskirai sutarkuokite sūrį, kiaušinius ir agurkus smulkia tinkline tarka.

Žingsnis 2

Žuvies salotos su agurkais ir bulvėmis Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Ant lėkštės uždėkite kepimo žiedą. Į lėkštę sudėkite bulves. Šaukštu šiek tiek suplokite ir sutankinkite. Aptepkite majonezu. Tada sluoksniuokite šia tvarka: silkė, svogūnai, lydytas sūris, agurkai, majonezas, kiaušiniai. Šiek tiek sutrinkite salotas. Viršų aptepkite majonezu. Nuimkite kepimo žiedą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos