Publikavimo data: 2025-08-20
Žuvies salotos su agurkais po kailiu
Žuvies salotų po kailiu receptą sugalvojo revoliucionieriai Sovietų Rusijoje. Apie tai pasakojama daug gražių istorijų. Klasikinėje salotų versijoje naudojama lengvai sūdyta silkė, kurią kartais galima pakeisti kita žuvimi arba žuvies konservais. Likusiais sluoksniais išdėliojami šie ingredientai: morkos, svogūnai, marinuoti agurkai, burokėliai ir tarkuotas vištos kiaušinis. Daržovės būtinai turi būti virtos. Kiekvienas sluoksnis ištepamas majonezu. Gero apetito!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės stambia tarka sutarkuokite virtas morkas ir burokėlius. Susmulkinkite bulves.
Žingsnis 2
Ant pjaustymo lentelės supjaustykite marinuotą agurką mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Ant pjaustymo lentelės smulkiai supjaustykite svogūną. Sutarkuokite kietai virtą vištos kiaušinį.
Žingsnis 4
Žuvies konservus smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 5
Paimkite lėkštę ir ant jos uždėkite išimamą salotų formą. Ant apatinio sluoksnio sudėkite bulves, aptepkite majonezu. Tada sluoksniuokite silkę, morkas, svogūnus, marinuotus agurkus, burokėlius ir tarkuotą vištos kiaušinį. Kiekvienas sluoksnis ištepamas majonezu. Paruošta!
Kategorijos