Šios žuvies salotos yra lengvas užkandis, kurio pagrindą sudaro mažai druskos turinti silkė, puikiai suderinta su prancūzišku padažu ir sultingomis daržovėmis. Patiekalas pasirodo ne tik skanus, bet ir naudingas. Į žuvies filė sudėtį įeina daug baltymų, vitaminų B ir D, taip pat riebalų rūgščių. Be to, į salotų sudėtį įeinančios mineralinės medžiagos puikiai veikia darbingumą.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti salotas. Žuvies filė supjaustykite mažais gabalėliais. Tą patį pakartokite su kiaušiniais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o salotų lapus suplėšykite rankomis.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų padažą. Į atskirą dubenėlį supilkite augalinį aliejų. Į jį supilkite actą ir garstyčias, gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 3
Surinkite patiekalą. Į salotinę sudėkite griežinėliais supjaustytą silkę. Sudėkite svogūnus, salotų lapus ir kiaušinius. Kruopščiai išmaišykite ingredientus. Žuvies salotas užpilkite padažu, dar kartą išmaišykite.