Publikavimo data: 2025-08-20
Žuvies salotos su avokadais ir garstyčių bei medaus padažu
Žuvies salotos su avokadais ir garstyčių-medaus padažu - tai dieviška dovana tiems, kurie pavargo nuo kasdienių patiekalų ir nori į virtuvę įnešti šiek tiek karšto Viduržemio jūros regiono skonio. Raudonos žuvies mėsą, salotų ir vyšninių pomidorų gaivumą papildo specialus padažas. Pažiūrėję receptą sužinosite, kaip padaryti, kad padažas neužmuštų skonio, o jį papildytų. Rezultatas - sveikas ir subalansuotas restorano lygio patiekalas namuose! Jis pakelia nuotaiką ir suteikia energijos laukti vasaros ir atostogų!
Žingsnis 1
Nulupkite avokado odelę. Perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, tada kiekvieną pusę supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Aštriu peiliu perpjaukite kiekvieną vyšninį pomidorą per pusę. Taip išsaugosite daugiau sulčių.
Žingsnis 3
Jei reikia, atskirkite žuvies mėsą nuo odos. Atskirkite ją aštriu peiliu, lyg darytumėte išilginį pjūvį, ir jėga patraukite odą į save. Taip ji atsiskirs vienu gabalu. Tada supjaustykite žuvį nedideliais kvadratėliais.
Žingsnis 4
Atėjo laikas padažui. Dubenėlyje sumaišykite Dižono garstyčias (su nesmulkintomis garstyčių sėklomis), medų, sojų padažą ir alyvuogių aliejų.
Žingsnis 5
Giliame dubenyje sumaišykite salotų lapus, žuvį, vyšninius pomidorus, avokadą ir padažą. Pastarąjį įpilkite pagal skonį, ypač jei tokio padažo dar nesate ragavę. Raskite savo dozę.
Žingsnis 6
Patiekti geriau paimti plokščią lėkštę. Salotas su balzaminiu padažu galite papuošti ant lėkštės viršaus brėždami linijas.
Kategorijos