Publikavimo data: 2025-08-18
Žuvies salotos su avokadu ir varške
Žuvies salotos su avokadais ir varške tikrai patiks sušių mėgėjams! Paprasta ir greita, todėl puikiai tinka šiuolaikiniam žmogui. Restoranai ant tokių salotų uždeda penkiagubą antkainį, tačiau gerbėjai jau seniai žino, kad receptus be didelių pastangų galima pakartoti namuose! Žinokite: su kiekvienu kąsniu vis labiau persikelsite į atostogų pojūtį. Jūros bangavimas, švelnus šiltas vėjelis, apglėbiantis jūsų pečius, ir gastronominis malonumas, kurio galia nepalyginama su gaminimo pastangomis.
Žingsnis 1
Nulupkite avokado odelę. Perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, tada kiekvieną pusę supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Aštriu peiliu perpjaukite vyšninius pomidorus pusiau. Taip juose liks sulčių...
Žingsnis 3
Lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pritaikykite dydį taip, kaip pjaustote avokadą.
Žingsnis 4
Iš varškės suformuokite nedidelius rutuliukus. Įsivaizduokite, kad gaminate mažus mėsos kukuliukus, principas lygiai toks pats.
Žingsnis 5
Salotų lapus, lašišą, avokadą, vyšninius pomidorus ir varškės rutuliukus sudėkite į gilų dubenį. Įpilkite augalinio aliejaus ir sojų padažo. Į lėkštę išspauskite ketvirtadalį laimo (sulčių kiekį galite padvigubinti). Išmaišykite, bet nepermaišykite, kad nepažeistumėte sūrio rutuliukų.
Žingsnis 6
Į plokščią lėkštę dėkite dalį salotų. Padarykite dekoratyvinį ratą aplink salotas su žiupsneliu džiovintų žolelių. Galite naudoti specialų salotų padažą. Tada lėkštę papuoškite balzaminiu padažu, pakartokite kelis ratus. Mėgaukitės!
Kategorijos