Publikavimo data: 2024-06-23
Žuvies salotos su bulvėmis
Šprotai puikiai dera su bulvėmis, kiaušiniais, grybais, česnakais, žaliaisiais žirneliais, sūriu, džiūvėsėliais, džiovintomis slyvomis, marinuotais agurkais ir net pupelėmis. Įvairiai derindami šiuos produktus galite paruošti sočias ir skanias salotas. Geriau imti šprotus, kurių antroje ženklinimo eilutėje yra kodas "137". Tai reiškia, kad skardinės viduje yra Baltijos šprotai, patys skaniausi ir didžiausi. Žuvys turi gulėti lygiomis eilėmis, pilvais arba nugara į viršų. Jų paviršius neturi būti pažeistas.
Žingsnis 1
Paruoškite skilteles. Vištienos kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Pirmuosius susmulkinkite stambia trintuve, antruosius - smulkia. Sutrinkite šprotus. Sutarkuokite virtas bulves ir morkas. Sūdytą agurką ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Sudėkite majonezą ir šprotų aliejų, gerai išmaišykite. Į salotinę kaip pirmą sluoksnį sudėkite bulves, šiek tiek pasūdykite ir aptepkite padažu. Sumaišykite šprotus su svogūnais, išdėliokite toliau, užpilkite padažo. Trečia - marinuotus agurkus ir padažą. Ketvirtuoju sluoksniu paskirstykite kiaušinio baltymą, pasūdykite, aptepkite padažu. Toliau išdėliokite morkas ir vėl padažą. Paskutinis sluoksnis - trynys.
Kategorijos