Publikavimo data: 2024-06-23
Žuvies salotos su bulvėmis ir sūriu
Žuvies salotos su bulvėmis ir sūriu yra sotus užkandis, galintis pakeisti pilnavertį valgį. Jos gaminamos iš sūdytos silkės. Pirmąjį šios žuvies sūdymo receptą sugalvojo olandas Bekelis XIV a. Olandijoje nuo seno įprasta sūdyti žuvį be žiaunų, dėl kurių, jų nuomone, silkės skonis tampa pernelyg ryškus. Mūsų šalyje sūdant žuvį žiaunos, siekiant sustiprinti skonį, priešingai, paliekamos. Atsižvelkite į šį faktą, jei ruošiate salotas iš namuose sūdytos žuvies.
Žingsnis 1
Marinuokite žuvį. Išvalykite silkę nuo kaulų, supjaustykite griežinėliais. Dubenyje sumaišykite žuvį su garstyčiomis, augaliniu aliejumi ir juodaisiais pipirais. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pusvalandį mirkti.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną ir krapus. Sumaišykite sūrį, svogūnus, krapus ir augalinį aliejų. Pagardinkite druska ir pipirais. Sumaišykite visus ingredientus.
Žingsnis 3
Paruoškite žuvies salotas su bulvėmis ir sūriu. Paruoškite salotų dubenį. Jame sumaišykite silkę su bulvėmis, morkomis, kiaušiniais, pipirais. Druska. Supilkite padažą, išmaišykite. Palikite pastovėti 30 minučių.
Kategorijos