Publikavimo data: 2024-09-16
Žuvies salotos su burokėliais
Žuvies salotos su burokėliais gaunasi ryškios, šventiškos ir labai skanios. Jos gaminamos iš natūralių žuvies konservų. Užkandį geriau patiekti ne tik salotinėje, bet ir lygaus cilindro formos lėkštėje. Gražiai išdėlioti patiekalą padės kulinarinis žiedas. Jei tokio prietaiso namuose neturite - ne bėda. Žiedą pasigaminkite iš žuvies skardinės peiliu išpjaudami dugną ir dangtį. Taip pat galite padaryti žiedą iš kelių sluoksnių folijos.
Žingsnis 1
Pradėkite dirbti su daržovėmis. Burokėlius virkite 20-30 min. mikrobangų krosnelėje arba garuose, kol suminkštės. Nuimkite žievelę. Sutarkuokite stambia tarka. Svogūnus užpilkite vyno actu. Palikite marinuotis 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite žuvies salotas su burokėliais. Konservuotą žuvį sudėkite į dubenį, sutrinkite šakute. Sudėkite žirnelius, svogūnus, burokėlius. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų. Įpilkite majonezo, išmaišykite. Ant lėkštės uždėkite kepimo žiedą. Šaukštu dėkite salotas, šiek tiek sutankindami masę. Atsargiai išimkite prietaisą nepažeisdami formos.
Kategorijos