Žuvies salotos su burokėliais ir šprotais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-24

Žuvies salotos su burokėliais ir šprotais

Neįmanoma atsispirti šprotų - gardžios rūkytos žuvies aliejuje - skoniui. Iš pradžių taip buvo vadinami konservai, pagaminti iš Baltijos šprotų - 7-12 cm dydžio Baltijos šprotų. Vėliau pradėta rūkyti ir aliejuje konservuoti kitas smulkias žuvų rūšis: kumpius, ruonius, silkes, įprastai užkandį vadinant "šprotais". Iš rūkytų žuvies konservų galima pasigaminti skanių žuvies salotų su burokėliais. Tai labai maistingas patiekalas, kuriam nereikia papildų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
144 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Garstyčios, glitimo turintys grūdai, žuvis, soja, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.3/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žuvies salotos su burokėliais ir šprotais Žingsnis 1
Pasirūpinkite daržovėmis. Morkas, burokėlius ir bulves virkite su lupenomis, kol suminkštės. Tai užtruks 20-30 minučių. Nuimkite nuo daržovių odą ir supjaustykite jas kubeliais.

Žingsnis 2

Žuvies salotos su burokėliais ir šprotais Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Svogūną ir česnaką sudėkite į dubenį. Supilkite sojų padažą ir obuolių actą. Įpilkite garstyčių ir aliejaus. Sumaišykite blenderiu.

Žingsnis 3

Žuvies salotos su burokėliais ir šprotais Žingsnis 3
Paruoškite žuvies salotas su burokėliais. Į dubenį sudėkite burokėlių kubelius, morkas ir bulves. Sudėkite šprotus. Apšlakstykite padažu. Išmaišykite. Į lėkštę įdėkite kepimo žiedą. Išdėliokite salotas, lengvai prispausdami šaukštu, kad gautųsi tinkama forma. Atsargiai nuimkite žiedą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos