Publikavimo data: 2024-03-24
Žuvies salotos su burokėliais ir šprotais
Neįmanoma atsispirti šprotų - gardžios rūkytos žuvies aliejuje - skoniui. Iš pradžių taip buvo vadinami konservai, pagaminti iš Baltijos šprotų - 7-12 cm dydžio Baltijos šprotų. Vėliau pradėta rūkyti ir aliejuje konservuoti kitas smulkias žuvų rūšis: kumpius, ruonius, silkes, įprastai užkandį vadinant "šprotais". Iš rūkytų žuvies konservų galima pasigaminti skanių žuvies salotų su burokėliais. Tai labai maistingas patiekalas, kuriam nereikia papildų.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite daržovėmis. Morkas, burokėlius ir bulves virkite su lupenomis, kol suminkštės. Tai užtruks 20-30 minučių. Nuimkite nuo daržovių odą ir supjaustykite jas kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Svogūną ir česnaką sudėkite į dubenį. Supilkite sojų padažą ir obuolių actą. Įpilkite garstyčių ir aliejaus. Sumaišykite blenderiu.
Žingsnis 3
Paruoškite žuvies salotas su burokėliais. Į dubenį sudėkite burokėlių kubelius, morkas ir bulves. Sudėkite šprotus. Apšlakstykite padažu. Išmaišykite. Į lėkštę įdėkite kepimo žiedą. Išdėliokite salotas, lengvai prispausdami šaukštu, kad gautųsi tinkama forma. Atsargiai nuimkite žiedą.
Kategorijos