Publikavimo data: 2024-09-17
Žuvies salotos su daržovėmis žiemai
Žuvies salotos su skumbre ir daržovėmis yra paprastas patiekalas, kuris tiks kaip natūralus žiemos patiekalas. Svarbiausia - nepamirškite iš anksto sterilizuoti stiklainių. Skumbrės mėsoje gausu įvairių naudingų medžiagų ir vitaminų. Šių elementų nevirškinama, todėl virta skumbrė yra labai naudinga žmogui. Ji didina apsaugines organizmo savybes, padeda stabilizuoti medžiagų apykaitą ir hormonų lygį. Ši žuvis ypač naudinga vaikams ir moterims.
Žingsnis 1
Išvirkite skumbrę. Į puodą įpilkite vandens, įberkite druskos ir lauro lapą, pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, sudėkite skumbrės gabaliukus ir virkite 15-20 minučių. Tada žuvį išimkite iš vandens, leiskite jai atvėsti ir atskirkite nuo kaulų.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Papriką ir svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Pomidorus susmulkinkite blenderiu. Sudėkite morkas, svogūnus ir paprikas į gilų puodą, pabarstykite cukrumi, išmaišykite ir palikite 60 minučių, kad daržovės išsiskirtų sultys. Po to sudėkite supjaustytus pomidorus, augalinį aliejų, išmaišykite ir pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 25-35 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas žiemai. Sudėkite skumbrės gabaliukus, druską, pipirų grūdelius, actą, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10-15 min. Tada karštas salotas sudėkite į stiklainius, sandariai uždarykite užsukamais dangteliais ir apverskite aukštyn kojomis. Prieš laikydami palaukite, kol stiklainiai atvės iki kambario temperatūros.
Kategorijos