Žuvies salotos su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Žuvies salotos su grybais

Žuvies salotoms su grybais geriau imti grybų. Jie yra neutralaus skonio ir gerai dera su kitais produktais. Parduotuvėje rinkitės vidutinio dydžio egzempliorius su tvirta baltos, kreminės arba rudos spalvos kepurėle. Kad patiekalas būtų mažiau riebus, imkite žuvies konservų savo sultyse - pavyzdžiui, sairos. Majonezą galima pakeisti grietinės ir garstyčių padažu.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
218 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žuvies salotos su grybais Žingsnis 1
Paruoškite grybus. Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi ir sudėkite grybus. Kepkite ant didelės ugnies, kol išgaruos skystis, maždaug 4-5 minutes, tada sumažinkite ugnį ir maišydami kepkite be dangčio dar 5 minutes. Iškeptus grybus perkelkite į dubenį ir pasūdykite. Nedidelį kiekį atidėkite į šalį.

Žingsnis 2

Žuvies salotos su grybais Žingsnis 2
Paruoškite daržovių mišrainę. Į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę sudėkite svogūną. Kepkite 1-2 minutes, sudėkite morkas. Kepkite 3-4 minutes. Pasūdykite, nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.

Žingsnis 3

Žuvies salotos su grybais Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Salotas išdėliokite sluoksniais. Pirmiausia - grybų sluoksnis, šiek tiek patepkite jį majonezu, tada keptos daržovės - pipirai, užpilkite majonezu. Pabarstykite sūriu ir užtepkite majonezo sluoksnį. Išdėliokite smulkintą sairą, pabarstykite ją tarkuotu kiaušiniu ir smulkintais krapais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos