Publikavimo data: 2024-09-16
Žuvies salotos su grybais
Žuvies salotoms su grybais geriau imti grybų. Jie yra neutralaus skonio ir gerai dera su kitais produktais. Parduotuvėje rinkitės vidutinio dydžio egzempliorius su tvirta baltos, kreminės arba rudos spalvos kepurėle. Kad patiekalas būtų mažiau riebus, imkite žuvies konservų savo sultyse - pavyzdžiui, sairos. Majonezą galima pakeisti grietinės ir garstyčių padažu.
Žingsnis 1
Paruoškite grybus. Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi ir sudėkite grybus. Kepkite ant didelės ugnies, kol išgaruos skystis, maždaug 4-5 minutes, tada sumažinkite ugnį ir maišydami kepkite be dangčio dar 5 minutes. Iškeptus grybus perkelkite į dubenį ir pasūdykite. Nedidelį kiekį atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Paruoškite daržovių mišrainę. Į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę sudėkite svogūną. Kepkite 1-2 minutes, sudėkite morkas. Kepkite 3-4 minutes. Pasūdykite, nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Salotas išdėliokite sluoksniais. Pirmiausia - grybų sluoksnis, šiek tiek patepkite jį majonezu, tada keptos daržovės - pipirai, užpilkite majonezu. Pabarstykite sūriu ir užtepkite majonezo sluoksnį. Išdėliokite smulkintą sairą, pabarstykite ją tarkuotu kiaušiniu ir smulkintais krapais.
Kategorijos