Publikavimo data: 2024-09-17
Žuvies salotos su keptais svogūnais
Skanioms žuvies salotoms su keptais svogūnais paruošti reikia pačių paprasčiausių ingredientų: silkės filė, svogūnų, virtų bulvių ir paprikų. Sūdyta silkė puikiai dera salotose su įvairiomis daržovėmis, o marinuojant žuvį garstyčiose ir augaliniame aliejuje ji tampa pikantiška, minkšta ir švelni. Tokios sočios ir spalvingos salotos tiks bet kokia proga, jas galima porcijuoti kulinariniu žiedu arba patiekti didelėje salotinėje, papuošti smulkintais šviežiais krapais.
Žingsnis 1
Marinuokite žuvį. Silkės filė supjaustykite mažais griežinėliais. Sumaišykite sviestą ir garstyčias, patepkite silkes sviestu ir palikite 15 minučių marinuotis šaltai.
Žingsnis 2
Apkepkite svogūnus. Svogūnus smulkiai supjaustykite. Kepkite svogūnus įkaitintame aliejuje, nuolat maišydami, kol jie taps auksinės spalvos, apie 5 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Bulves ir paprikas supjaustykite batonais. Salotinėje sumaišykite silkę, keptus svogūnus, bulves ir paprikas. Įberkite druskos, juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.
Kategorijos