Publikavimo data: 2024-06-23
Žuvies salotos su konservuotais šprotais
Švelnios konservuotų šprotų, bulvių, morkų, morkų, burokėlių ir svogūnų salotos su aštriu padažu puikiai tinka šventiniam stalui. Salotose yra daug daržovių, todėl jos yra sveikos, tačiau jei norite sumažinti patiekalo kaloringumą - vietoj šprotų aliejuje vartokite žuvį savo sultyse. Tačiau šprotai taip pat naudingi organizmui. Ne veltui šią žuvį rekomenduojama valgyti sergant osteoporoze, siekiant sulėtinti senėjimą ir užkirsti kelią cholesterolio plokštelių susidarymui.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Bulves, morkas ir burokėlius supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų padažą. Susmulkintą česnaką sumaišykite su alyvuogių aliejumi, obuolių actu, sojų padažu ir garstyčiomis ir suplakite trintuvu.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Sudėkite supjaustytas bulves, morkas, burokėlius ir svogūnus į salotinę ir viską sumaišykite. Salotas užpilkite padažu ir dar kartą gerai išmaišykite. Ant viršaus sudėkite šprotus.
Kategorijos