Publikavimo data: 2024-06-24
Žuvies salotos su konservuotomis sardinėmis
Konservuotos žuvies salotos - dažnas šventinio stalo svečias. Konservuotų sardinių patiekalą lengva paruošti, kai svečiai jau ant slenksčio ir nėra laiko ilgai stovėti prie viryklės. Paruoštos sultingos sardinės derinamos beveik su visomis daržovėmis, todėl improvizacijų laukas yra didžiulis. Sardinės su morkomis ir kiaušiniais - klasikinis salotų variantas.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Iš 4 kiaušinių atskirkite du trynius, o likusius sutarkuokite stambia tarka. Likusius trynius sutarkuokite smulkia tarka ir atidėkite į šalį. Morkas kepkite saulėgrąžų aliejuje, kol suminkštės, apie 7 minutes. Atidarykite sardinių skardinę ir perkelkite žuvį į atskirą indą. Mėsą sutrinkite šakute iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Į serviravimo dubenėlius pirmuoju sluoksniu sudėkite tarkuotus kiaušinius, tada paskleiskite morkas, užtepkite majonezo ir šiek tiek pasūdykite. Išspauskite svogūną ir sudėkite į salotas. Ant viršaus paskleiskite žuvį, sluoksnį patepkite majonezu. Galiausiai salotų viršų apibarstykite tarkuotu kiaušinio tryniu.
Kategorijos