Publikavimo data: 2024-06-24
Žuvies salotos su lašiša
Šiais laikais salotos - tai šaltas arba karštas patiekalas, kuris gali būti užkandis, garnyras ar net desertas. Patiekalas taip pat gali būti patiekiamas įvairiai: vieni renkasi tradicinius salotų dubenėlius, kiti užkandžius patiekia ant iešmelių, brusketų pavidalu ir net chottes. Salotos su lašiša yra vienas iš apetitą žadinančių žuvies salotų variantų, kuris puikiai tinka besilaikantiems tinkamos mitybos. Paruoštas užkandis būna skanus, sotus ir labai sveikas.
Žingsnis 1
Paruoškite lašišą. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Tuo pat metu žuvį sudėkite ant pergamentinio popieriaus lakštu išklotos kepimo skardos, apipurkškite alyvuogių aliejumi, pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais. Pašaukite žuvį į orkaitę 15-20 minučių. Palikite lašišą atvėsti ir supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų padažą. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite sausą keptuvę ir suberkite sezamo sėklas. Kepkite sėklas, kol jos šiek tiek pakeis spalvą. Po to sezamo sėklas iš karto nukelkite nuo kaitros ir perkelkite į atskirą indą. Tada į sėklas supilkite alyvuogių aliejų, sojų padažą, citrinos sultis ir pipirus. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Salotų lapus sudėkite į gilų dubenį. Į salotas įpilkite pusę padažo. Tada į salotas sudėkite vyšninius pomidorus, agurką ir keptą lašišą. Salotas užpilkite likusiu padažu ir gerai išmaišykite.
Kategorijos