Žuvies salotos su majonezu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Žuvies salotos su majonezu

Salotos su majonezu pradėtos ruošti dar XIX amžiuje. Niekas nežino, kas pirmieji paruošė majonezą ir iš kur kilo jo pavadinimas. Pagrindinės padažo sudedamosios dalys yra kiaušinio trynys, garstyčios, šiek tiek acto, citrinos sulčių ir saulėgrąžų aliejaus. Majonezu gardinamos ne tik salotos, bet ir antrieji patiekalai, jo dedama į sriubas ir sumuštinius. Majonezas populiarus dėl savo universalumo ir derinimo su bet kokiais produktais.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
206 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žuvies salotos su majonezu Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinius. Įjunkite kaitlentę ant didelės ugnies. Kiaušinius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų kiaušinius. Kiaušinius virkite 10 minučių. Nuėmę puodą nuo kaitlentės, kiaušinius užpilkite šaltu vandeniu. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 2

Žuvies salotos su majonezu Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į dubenį sudėkite kiaušinius, žuvį, petražoles ir majonezą. Sumaišykite ir pasūdykite. Paruoštas salotas pabarstykite tarkuotu sūriu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos