Publikavimo data: 2024-06-24
Žuvies salotos su majonezu
Salotos su majonezu pradėtos ruošti dar XIX amžiuje. Niekas nežino, kas pirmieji paruošė majonezą ir iš kur kilo jo pavadinimas. Pagrindinės padažo sudedamosios dalys yra kiaušinio trynys, garstyčios, šiek tiek acto, citrinos sulčių ir saulėgrąžų aliejaus. Majonezu gardinamos ne tik salotos, bet ir antrieji patiekalai, jo dedama į sriubas ir sumuštinius. Majonezas populiarus dėl savo universalumo ir derinimo su bet kokiais produktais.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinius. Įjunkite kaitlentę ant didelės ugnies. Kiaušinius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų kiaušinius. Kiaušinius virkite 10 minučių. Nuėmę puodą nuo kaitlentės, kiaušinius užpilkite šaltu vandeniu. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į dubenį sudėkite kiaušinius, žuvį, petražoles ir majonezą. Sumaišykite ir pasūdykite. Paruoštas salotas pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos