Publikavimo data: 2024-06-23
Žuvies salotos su makaronais ir kiaušinių blyneliais
Žuvies salotos su makaronais ir kiaušinių blyneliais pasirodo esančios labai originalios, sočios ir nepaprastai skanios. Žuvis būtinai turi būti karštai rūkyta, turinti sodrų dūmo skonį ir sultingą minkštą mėsą. Padažas, pagamintas iš natūralaus jogurto, sumaišyto su augaliniu aliejumi, garstyčiomis, kariu ir baltojo vyno actu, suteikia pikantiškumo. Danijoje tokios spalvingos salotos iš makaronų, daržovių ir karštai rūkytos žuvies gabalėlių patiekiamos kaip užkandis prie šventinio stalo.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinių blynus. Plaktuvu suplakite vištienos kiaušinius su pienu ir druska. Ant įkaitintos keptuvės, pateptos augaliniu aliejumi, kepkite kiaušinių blynus. Leiskite jiems atvėsti ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite jogurtą su augaliniu aliejumi, vyno actu, garstyčiomis, kariu ir druska. Gerai išmaišykite plakikliu arba šakute ir palikite 3 minutes pastovėti.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Salotinėje sumaišykite virtus makaronus su griežinėliais supjaustytais kiaušinių blyneliais, agurkais, rūkyta žuvimi, svogūnais ir pomidorais. Supilkite padažą ir gerai išmaišykite.
Kategorijos