Publikavimo data: 2024-06-23
Žuvies salotos su morkomis
Sluoksniuotos salotos su konservuota rausvąja lašiša ir morkomis yra malonaus skonio ir neabejotinai naudingos. Konservuotoje rausvojoje lašišoje yra daug baltymų ir mažai kalorijų, ji teigiamai veikia virškinimą. Morkos greitina medžiagų apykaitą ir jaunina organizmą. Jose yra daug vitamino A, kurio trūkstant žmogus gali pradėti blogiau matyti tamsoje. Pirmą kartą ji buvo pradėta auginti Afganistane maždaug prieš 4 000 metų, skirta vilnam. XVI-XVII a. morkų nauda buvo įvertinta Europoje.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Pakepinkite jas keptuvėje su aliejumi, kol suminkštės, maždaug 8 minutes. Svogūną supjaustykite plonais ketvirčiais. Supilkite citrinos sultis ir pipirus. Atskirame dubenyje sutrinkite žuvį. Smulkiai supjaustykite krapus. Supjaustykite agurkus išilgai lėkštėmis, tada mažais strypeliais.
Žingsnis 2
Salotas suformuokite sluoksniais. Lėkštę išklokite salotų lapais. Ant jų sudėkite virtus ryžius. Aptepkite majonezu. Kitą sluoksnį darykite iš rausvosios lašišos. Aptepkite plonu majonezo sluoksniu. Dabar tolygiai paskirstykite marinuotus svogūnus, prieš tai nusunkę citrinos sultis. Ant viršaus išdėliokite morkas ir ištepkite šį sluoksnį majonezu. Visą salotų paviršių padenkite agurkais. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pusantros valandos pastovėti.
Kategorijos