Publikavimo data: 2024-03-24
Žuvies salotos su obuoliais ir sūriu
Šios salotos yra austriškas patiekalas, kuriame neįprastai dera švelni žuvis, sultingi vaisiai ir sūris. Salotas papildo graikiniai riešutai, todėl jos tampa dar įdomesnės. Kad patiekalas būtų skanus, rekomenduojama vartoti Antonovo obuolius - saikingai saldžius, šiek tiek rūgščius. Tačiau, jei norisi, aliejaus galima nedėti. Salotų skonis nepasikeis, tačiau kalorijų kiekis bus daug mažesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kiaušinių baltymus ir trynius atskirai sutarkuokite vidutine arba stambia tarka. Tą patį pakartokite su obuoliu, sūriu ir sviestu. Sudėkite konservuotą žuvį į lėkštę, išimkite kaulus ir spyglius, nusausinkite skysčio perteklių, o pačią žuvį sutrinkite šakute.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Paimkite formą, lėkštę arba bet kokį gilų dubenį. Ant indo dugno sudėkite baltymus. Ant viršaus paskleiskite žuvį ir svogūnus, tada aptepkite majonezu. Tada paskirstykite sviestą, sūrį, obuolius ir trynius. Po to apipavidalinkite indą, ištepdami viršų ir šonus majonezu. Paruoštas salotas pabarstykite smulkintais riešutais.
Kategorijos