Publikavimo data: 2025-08-20
Žuvies salotos su perlinėmis ir baltosiomis žuvimis
Kalbant apie baltą žuvį, turima omenyje balta žuvies mėsa. Dažniausiai parduotuvėse galima rasti silkės, skumbrės, plekšnės, menkės ir paltuso. Svarbiausias šios rūšies žuvų bruožas - minkšta švelni mėsa, palyginti nedaug kaulų, todėl jas patogu gaminti, prieinama kaina ir sodrus skonis. Ji laikoma turtingu geležies, vitamino A, kalio, kalcio ir natrio šaltiniu. Be to, šiose salotose jos mėsą puikiai papildo minkštos perlinės kruopos ir daržovės.
Žingsnis 1
Papriką ir pomidorą supjaustykite mažais kubeliais. Morką sutarkuokite tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 2
Iš žuvies išimkite kaulus ir ją smulkiai supjaustykite. Obuolį supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Visus salotų ingredientus sumaišykite giliame dubenyje. Pagal skonį juos pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 4
Įpilkite majonezo ir dar kartą gerai išmaišykite salotas.
Žingsnis 5
Sudėkite salotas į lėkštę ir patiekite.
Kategorijos